Lars og Mathilde ved godt at de spiser for meget. Lars vidste også godt hvorfor. Han spiste alt for hurtigt, men det var svært at lave om på. De havde begge travle job og stressen fulgte med hjem til middagsbordet. Måltidet var en hurtig proces, hvor de spiste, checkede mail og så tv.

Lars prøvede at øse op ude i køkkenet og lade maden stå derude. Oveni skiftede han til en mindre tallerken, og det hjalp på portionsstørrelsen for en tid. Desværre stod spisebordet for tæt på køkkenet, så afstanden var for kort og hindring for at hente mere mad, var for lille.

NUDGING: At ændre på omgivelserne, kan sænker dit spisetempo.

 

En dag fortalte Lars mig om deres udestue. Mathilde havde skabt en grøn oase i deres hus. Smukke blomster, duftende tomatplanter, citrontræer og små palmer. Lars beskrev udestuen, som et åndehul fra hverdagen. Et sted med ro.

Nu er aftensmåltidet rykket ud i udestuen. Væk fra mail, stress og tv. I stedet bliver bordet dækket med lys og servietter. Der er ro omkring måltidet. De snakker afslappet sammen, nyder blomsterne og maden får opmærksomhed. Lars spiser langt mindre og har tabt sig 4 kg. Mathildes gevinst er minus 2½ kg på badevægten, men vigtigst er, at Lars har taget køkkentjansen. Lars har fået øjnene op for madlavning og hygger sig med spændende madretter, nye smage og krydderier.