Jane skulle bage julesmåkager; pebernødder, jødekager, brunkager og klejner. Hele dagen var sat af. Hun gik i sving og efter et par timer begyndte køkkenet at dufte vidunderligt af kager. Hun tog sig et mint-tyggegummi, idet smagen af mint er uforenelig med julebag. Hun vidste, at hun måtte nudge sig selv, for ikke at blive fristet og komme til at småspise undervejs. Hun kom i tanke om et råd hun havde hørt; ”Alt det du spiser, skal spises på en tallerken. Hermed holder du styr på, hvor meget du spiser”. Da kagerne var bagt, lagde hun én af hver slags småkage på sin tallerken. Det skulle være hendes smagsprøver. Resten blev pakket væk.

NUDGING: Vælg det, du vil spise, og spis ALTID på en tallerken. Det skærper din opmærksomhed på hvad og hvor meget du spiser.

 
 

Jane havde også været bekymret for, at få spist for mange småkager henover julen. Hun havde derfor købt 5 dåser og forberedt at 4 af dåserne skulle bruges som gaver. Kagerne blev fordelt i de 5 dåser, hvoraf de 4 straks blev pakket ind i gavepapir og bånd. Så var der styr på de julegaver og julen var “snacksikret”.