Jo flere vi sidder omkring bordet – jo mere spiser vi. Det er en vigtig detalje, at tage med i sine beregninger til julemiddagen. Faktisk er det sådan, at man spiser 58% mere når man er 4 ved bordet og 96 % mere, hvis vi er 8 omkring bordet. Tænk på hvad det kan løbe op i til en julefrokost med 14-20 gæster…

Og hvad kan vi så gøre ved det ?

Skru op for varmen. Undersøgelser viser at vi spiser mindre, når temperaturen er høj.

Tænd alle lamper og sæt spot på julemaden. I følge studier spiser vi mest, når belysningen er dunkel, og mindst når vi er fuldt oplyst.

En god plan er ALDRIG, at spise op. Så længe der er mad på din tallerken, sender det et signal om, at du er i gang med at spise. Omvendt vil en tom tallerken nudge din familie til at sende skåle og fade med sovs, steg og kartofler i din retning. Du vil blive nødet til at tage mere mad.

Så tempoet er vigtigt. Vi spejler os i hinanden, når vi spiser og tempoet smitter. Spis LANGSOMT. Prøv at være bordets langsomste spiser. Måske kan spisepinde få onkel Per til at overholde hastighedsbegrænsningen indenfor spisetempo.

GOD JUL

shutterstock_112403675