Det handler om glas. Om at vælge det rigtige glas til den rigtige lejlighed. For glassets størrelse og form har betydning for hvor meget vi drikker. Så nu må du ind og kigge i køkkenskabet, hvilke glas har du stående og hvilke bør du bruge ?

Store brede glas nudger til store mængder – brug disse glas til postevand

Høje slanke glas nudger til små mængder – brug disse glas til sodavand, juice og saft.

Når Jacob sidder ved bordet og drikker sig mæt i mælk frem for aftensmad, kan du nudge ham med et lille glas. Herved nedsættes mængden af mælk og der bliver plads til aftensmaden.

Rikke, som irriteres af at skulle op om natten og tisse, kan gøre som Jacob. Bruge det lille slanke glas sidst på dagen og drikke af det store brede glas først på dagen.

Anna, som bare generelt drikker for lidt vand, får det store brede glas hele dagen.

August, som er afhængig af cola, får et champagne glas. Udover at syne flot, så begrænser det hans indtag. Han drikker mindre af det tynde høje glas. To liters flasken er erstattet af de små 25 cl. flasker, og kun én cola er på køl af gangen.

Vi kan nudge os selv og vores indtag af flydende kalorier, men der er også andre som nudger os.

I et bowlingcenter var der sodavand ad libitum, men også her blev der nudget. Deltagerne fik hver et lille bitte glas, og sodavandsautomaten var placeret på den anden side af 6 bowlingbaner. Det rigtigt besværligt at få sodavand og resultatet blev da også at deltagerne drak langt mindre end de normalt ville have gjort.

NUDGING: Ugens råd er at vælge dit glas med omtanke. Vælg høje slanke glas til drikke med kalorier i. Sæt de glas, som du har brug for, forrest i skabet. Gem de glas væk, som nudger dig i den forkerte retning.