Meget mad kan i dag købes i kæmpe emballager. Det betyder at vi mister fornemmelse af hvor stor en almindelig portion er. Store emballager sender et signal om at her bør man tage meget. Vi bliver således nudget til at spise mere blot fordi pakningen er stor! Undersøgelser af 47 forskellige produkter har givet samme resultat. Vi spiser 18-25 % mere mad fra store emballager. Er det guf og søde sager, så spiser vi 30-45 % mere end vi ville have gjort med en pakke i almindelig størrelse. Så skal du ned i vægt, så vil vi anbefale dig at købe mad i pakninger af almindelig størrelse.

I køkkenet bliver dine portionsstørrelser nudget af den samme mekanisme, som under indkøb. Her er det bare dine tallerkner, glas, skeer, fade og skåle, som nudger dig. Store tallerkener øget dit indtag af mad, mens små tallerkner mindsker dine portioner. Så skal du ned i vægt, så anbefaler vi dig at downsize alt dit køkkenservice.

Er du i tvivl om dine portionsstørrelser, så brug planen med 1500 kcal. i bogen “Nudging – slip madens magt”