Vi mennesker er gennem de sidste år blevet meget inaktive. Vi sidder ned mere end nogensinde før. Vi tager bilen eller rulletrappen fremfor at bruge benene. Hvordan kan vi så nudge til mere bevægelse i dagligdagen ? I Sverige indrettede man en ”piano trappe” med indbygget klang på hvert trin. Folk synes at trappen var sjov og det gjorde trappen til det oplagte valg.

                

At skrive kalorier på hvert trappetrin er et anden nudges, som gør trappen attraktiv. Her kan du se hvor meget du forbrænder for hver trin. Der ligger en motivation i at møde ind på arbejde og vide, at du allerede har forbrændt 100 kcal. på din vej til kontoret. I samfundsperspektiv kunne man godt tænke flere sjove løsninger ind i det offentlige rum, som kunne opmuntre til mere aktivitet i det daglige.

I dit hjem og på din arbejdsplads kan du gøre en forskel. Du kan indrette dig til et mere aktivt liv. Tanken er at det skal være sjovt at bevæge sig. Tænk på din hverdag. Måske kunne I opmåle gangen på jeres arbejdsplads og markere 50 meter. Så hver tur ned af gangen giver 50 meter på motionskontoen. Dansende fodspor ned ad gangen er en anden løsning, som opfordre til et par hurtige tangotrin ned af gangen – lidt sjov og lidt motion. Se nedenfor andre kreative nudges til en mere aktiv hverdag:

motionscykel og tv Cykle mens du ser din ynglingsserie

 Hinke ud til printeren

arb løbebånd Løbe mens du arbejder 😉