Vi mennesker er flokdyr. Vi følger hinanden og vil helst ikke skille os ud. Sjovt ser det ud når alle tiltrækkes af den samme restaurant, mens restauranten overfor står tom. Vi går ikke ind på den tomme restaurant, selvom maden sikkert er mindst ligeså god. Vi følger flokken. Restauranten må være god, når alle er derinde… eller hvad…

9 ud af 10 taber sig på vores nudging kostplan! Hvem ønsker at være den ene, som fejler? Alle vil helst være blandt de 9, som lykkes. Så sådan et postulat vil nudge dig til, at gøre en ekstra indsats. Vi har ikke opgjort hvor høj vores vægttabsucces er, men tanken er sjov. Kan man nugde til vægttab blot ved at bruge flokdyrs mentalitet? De har gjort det i Frederiksberg kommune – dog med andet fokus end sundhed (og det VIRKER!)

Skærmbillede 2016-04-01 17.33.09

Kunne læreren i 2. klasse skrive ud til forældrene, at “8 ud af 10 børn har sunde madpakker med”. Kunne det øge indholdet af grønt i madkasserne? For hvem vil være de forældre med de usunde madpakker….

Kunne kantinedamen sætte et skilt op, hvor der står: “9 ud af 10 køber salatbar hver dag”. Eller kunne de på kontoret opsætte et skilt med: “9 ud af 10 tager trappen på jobbet”. Kunne det rokke ved sundheden på arbejdspladsen?

Tanken er sjov og denne nudging taktik er brugt, som du kan se på billedet fra Frederiksberg kommune. Hvis du vil bruge nudging taktikken til at øge sundheden f.eks. på din arbejdsplads, er det vigtigt at dit budskab er sandt. Hvad kunne du forestille dig at måle på og derefter lave til et “nudge”. Skriv det gerne i vores kommentarfelt her på siden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *