Sanne og Brian delte ofte en flaske rødvin henover weekenden. Nu havde Brian fået den ide, at de kunne spare penge hvis de i stedet købte en vinboks pr. måned. Brian fandt en god plads til vinboksen på anretterbordet ved spisebordet. Så det var nemt og bekvemt. Der gik blot 14 dage, så var vinboksen tom. Boksen måtte være utæt, måske var vinen løbet ned bag anretterbordet. De rykkede bordet ud og ledte efter spildt rødvin. Ingen rødvins pletter. De måtte erkende at de selv havde tømt vinboksen. Den var ikke utæt.

Med vinboksen havde de mistet overblikket over hvor meget og hvor hyppigt de tog af vinen. Hvor de før kun hyggede sig og nød deres vin i weekenden, blev den nu drukket om mandagen, og ved madlavningen, og når der var håndbold i fjernsynet osv. Det var løbet løbsk. Vinen var gået fra nydelse til en hverdagsting. Den mistede sin værdi. Det var spild af god rødvin og gav alt for mange kalorier i regnskabet.  

De måtte tilbage til vinflasker. Ved at gå tilbage til flasker kunne parret nudge deres vinindtag i den rigtige retningen. Flasken angav den portion vin, som var til rådighed i weekenden. Når flasken var drukket var kvoten opbrugt. Igen oplevede de glæden og nydelsen af rødvin. Nu hvor den kun var til den særlige weekend hygge.