Sommeren er på vej og de fleste danskere har allerede tændt op i grillen. Vi sidder længe over maden og har tendens til at spise mere end normalt. Derfor skal der nudges ved grillen.
De 10 nudgingtips ved grillen:
- Tilbered præcis den mængde mad I skal bruge. Ofte grilles alt for store mængder. Beregn 1/4 tallerken; i alt 100-150 g magert kød/fisk/pølser pr. person. Husk at flute skal tælles med på den 1/4 tallerken tilegnet kartofler, ris og pasta
- Brug tallerkenmodellen og fyld den sidste ½ tallerken med salat eller grøntsager.
- Sæt snack grønt på bordet, som kan friste, mens maden grilles.
- Server grøntsager i en stor skål og med en stor ske. Anret kartoffelsalaten i en lille skål og sæt en lille bitte ske i dressingen.
- Spis på en lille tallerken, hvor maden syner af mere
- Spis laaaaangsomt. Prøv om du kan være bordets langsomste spiser.
- Smag på maden og nyd smagen af sommer. Bliv mæt på kvalitet frem for kvantitet.
- Drik vand af store brede glas og kalorieholdige drikke af høje slanke glas.
- Nyd kun alkohol / sodavand i weekenden.
- Erstat desserten med solskin, latter, godt selskab og et spil kongespil på plænen.
Sommer grønt
Salat: Almindelig salat indeholder mest vand og mætter ikke særlig godt. Lav i stedet din salat af de grovere, fiberrige grøntsager; blomkål, broccoli, spidskål, asparges, gulerødder eller bønner.
Grillet grønt: Kvarte peberfrugter, halve løg og halve tomater, en majskolbe og sqaush skåret på langs pensles med marinade. Før de kommer en tur på grillen.
Marinade: 6 spsk. vand, 3 spsk. ketchup, 1 fed hvidløg, 2 tsk. oregano og chili efter smag J
Grøntsagsspyd: Skær løg i både, peberfrugt i store tern, sqaush i skiver og rens champignon og cherry tomater. Sæt grøntsagerne på et grillspyd, drys med grillkrydderi og læg dem på grillen
Grønt i folie: Aubergine, peberfrugt, tomat, champignon skæres i tern. Grøntsagerne samt en håndfuld friske krydderurter f.eks. timian og oregano lægges på stanniol og foldes til små pakker. Pakkerne grilles i ca. 10 min.
Snack grønt: Små friske gulerødder, asparges, blegselleri, minimajs skæres i lange strimler og stilles i et drikke glas på bordet. Grønne fristelser på bordet lægger en god bund, mens vi venter på maden.
God sommer