Louise spiste for meget mad. Specielt til aften blev det til alt for store portioner. For mange kartofler og for meget kød. Hun havde udskiftet sin store tallerken med en mindre tallerken, men spiste fortsat for meget kød og kartofler. Det var  grøntsagsmængden, det gik ud over. Louise fik en ide. Hun lavede 12 små hakkebøffer i stedet for de 4 store. Så hvor hun plejede at spise 2 bøffer kunne hun nu få 6 små bøffer for samme mængde kød. Hun satte sig ved bordet den aften og indså at 6 hakkebøffer var alt rigeligt. Det virkede helt overdrevent, at spise så mange bøffer. 3 bøffer var nok.

De små bøffer syner af mere, og de fleste af os vil opleve at 1-3 bøffer er en fin portion. Med de små hakkebøffer kunne Louise nøjes med 125 g kød, hvilket er en langt mere passende portion. Desuden var der igen plads til grøntsagerne på tallerkenen.

 

Prøv det selv. Lav ”minimad” og oplev at du og din familie spiser mindre.