Skal vi være helt ærlige, så er tandbørstning ikke verdens sjoveste beskæftigelse, men alligevel gør (næsten) alle danskere det hver eneste dag. Hvordan kan det være? Det er fordi der er op til flere nudgingelementer i tandbørstning.

  1. Vi er vokset op med tandbørstning og har altid børstet tænder. Vi er i vanens magt. Det vi gør hver dag er det sværeste, at springe over.
  2. Vi kan hurtigt mærke når vi trænger til at få børstet tænder. Det er blot at køre tungen over tænderne og mærke den belægning der har sat sig, eller lugte kaffeånden. Det er signalet. Det er tid til tandbørstning.
  3. Når tandbørstningen rigtig skummer, så får vi fornemmelsen af at det virkelig virker. Sikke det skummer, hvor er jeg god til at børste tænder, hvor bliver mine tænder rene. Men faktisk så har den skummende effekt intet direkte at gøre med tandpastaens evne til at rense og rengøre tænderne. Men indirekte har den alligevel effekt, fordi skummet nudger os til at huske på, at få børstet tænder
  4. Efter tandbørstningen har vi en svag smag af peppemynte i munden, kaffeånden er væk og det samme er den gule belægning. Vi opnår et positivt respons. Vi får en slags belønning.

Alle disse elementer i tandbørstningen hjælpe os til at få børstet tænder, og gøre det til en positiv oplevelse. Netop denne positive effekt af tandbørstning kan vi bruge i forbindelse med lækkersult. Det kan faktisk afholde os fra at spise slik, kage og chips. Hvis vi børster tænder efter aftensmaden, er der mindre sandsynlighed for at spise slik og chips ud på aftenen. Nu har vi jo dejlig rene tænder, hvor ødelægge det? Og hvem vil også spise chips med tandpastasmag?

Så tandbørstning nudger et ”stop spisning!” signal. Børst dine tænder og send Toms og Kims et ægte tandpasta smil.