Er det nu også rigtigt med ordsproget tab og vind med samme sind? Svaret er nej. Forskere har set på hvordan vi reagerer, når vi henholdsvis vinder penge eller taber penge. Det gør langt mere ondt at tabe 1000 kr. som vi allerede har, hvis vi sammenholder med værdien i at vinde. Selvfølgelig bliver vi glade når vi vinder, men på en skala fra 1-10, står det ikke mål med den ærgrelse, der ligger i at tabe. I bund og grund hader vi at tabe. Hvordan kan dette så kobles til nudging?

En gruppe forskere satte sig for at undersøge forholdet mellem penge og motion. Den ene gruppe fik 1,40 dollars hver dag de fik gået 7000 skridt, mens en anden gruppe skulle betale 1,40 dollars, hvis de IKKE fik gået de 7000 skridt. Resultatet viste at der var 50% større sandsynlighed for at få gået de 7000 skridt, hvis man var i gruppen, som tabte penge.

Så der er motivation i at tabe penge. Du vil hade at skulle give din træningsmakker 50 kr. hver gang du springer spinning over. Det vil fastholde dig. Du kan også “betale” ved at skære i din ugentlige slik-, kage-, rødvin- eller sodavands kvote. Hver gang du dropper din træning, fratrækkes et stykke kage. Find din pris og få motivation til træning 🙂