Det er kun november, men alligevel rammes du af en byge af julesmåkager straks du træder ind i dit supermarked. Det er power-nudging for fuld skrue, og den er rettet mod dig. Klejner, pebernødder, chokolade og marcipan har fået A-placering. Det betyder den bedste placering i forhold til salg. Du nudges til at købe juleknas.

Husk at det du køber, er det du spiser! Overflod af julesmåkager i køkkenskabet nudger til spisning. Vi mennesker vil helst have den mængde varer, som vi plejer i vores skabe. Hvis der pludselig står meget af et produkt i skabet, så udløses mekanismen – SPIS. Så et lager af julesmåkager nudger til øget spisning – og der er jo laaaaangt tid til jul…

En anden fare er emballagens størrelse. Vidste du, at vi spiser mere af store emballager end af små? Det handler om at emballagens størrelse sender et signal om hvor meget, som er “normalt” at spise. Undersøgelser viser, at hvis kageposen har dobbelt størrelse, så tror vi at det er legalt at spise mere. Vi spiser automatisk 30-45% mere når posen er stor end hvis kageposen er i almindelig størrelse.

Så når de regner med klejner, så sæt fuld fart på indkøbsvognen, træk regnhætten ned over øjnene og drøn målrettet gennem bygen og forbi julens A-placerede fristelser.

God november !