Løb er for mange blevet en konkurrence, en pligt og en stressfaktor på niveau med alle de andre “skal-opgaver”, som hverdagen er opbygget af. Det er ikke længere nok “bare” at løbe, nu skal vi opmåle, tage tid, forbedre og sammenlignes. Vi pisker afsted og løber for livet. Hvad blev der af sport for hyggen, velvære og livsglædens skyld?

Kunne vi nudge lidt glæde og værdi ind i løbeturen?

Først skal vi smide forventningspresset og løbeuret, mobilen, power musikken, pulsmåler. Når alt gearet ligger i en bunke på gulvet, vil du føle dig meget lettere. Afsæt en hel eller halv time. Bind dine løbesko og løb ud i skoven. Pointen er at du skal stresse ned og bare være i skoven i den afsatte tid. Du kan løbe eller gå, men vigtigst mærke din krop, lytte til din vejrtrækning og tømme tankerne. Se dig omkring mens du løber. Du skal fjerne dit fokus fra at løbeturen er hård, at det regner eller at turen bare skal overståes. I stedet skal du se efter tre smukke ting på din vej; et egern, solen som glimter i rimfrost, træernes silhuet, en ræv, en frossen sø, en solnedgang eller hvad der end fanger dit øje. Tag nogle smukke øjeblikke, overskud og en god portion ro med hjem. Lad løbeturen være din tid med dig selv, din pause fra hverdagsstress, dit pusterum.

Så løb ud og nyd livet eller fortsæt med at løbe for livet i evig stress. Valget er dit. Er det mon livsglæden eller præstationen, som giver dig mest på den lange bane ?