Du smutter lige forbi kaffebaren på vej til job. Det er jo så lækkert med en kaffe på farten. Kaffebaren lokker med et klippekort med rabat på kaffe. Du køber kortet for at sparer nogle penge, men sandheden er at det nudger dig til at drikke endnu mere kaffe. I denne sammenhæng sætter nudgingen ind fordi det er så let:

· Når kaffen allerede er betalt, så er de økonomiske overvejelser gjort på forhånd. Hvor du måske tidligere kunne blive bremset af tanken om at det løb op på en uge, så skal du nu bare skal ind og have et stempel på kortet.
· Det er alt for nemt. Ikke noget med at stå og rode efter dankort eller mønter på bunden af tasken. Bare ind og hente kaffen og så på farten igen.
· Vi er vanedyr og derfor er loyale kunder guld værd for din kaffebar og med klippekortet er du i fælden. Du vænner dig til at få kaffen også efter at klippekortet er brugt op..
Gør det så noget ved sundheden?

3-4 kopper kaffe om dagen er sundt, men her snakker vi kaffe. Det du henter på din kaffebar er måske mere en stor caffé latte, måske med lidt sukker og et strejf af karamel… og med mindst 200 kalorier til sidebenene…