Desværre finder vi mennesker størst motivation i at bevare tingene, som de er end at knokle for en gevinst, som måske / måske ikke opnås ude i fremtiden. Undersøgelser viser at gevinsten skal være dobbelt så god, som det vi har, før vi orker at sætte processen i gang.

Det kræver et aktivt valg at skulle leve sundt. Det kræver energi og tankekraft at ændre kostvaner og komme i gang med motion. I stedet luller vi os ind i vores kendte vaner og lærer vi os selv at acceptere tingenes tilstand, som den er. Vi tiltrækkes af den nemme løsning – det vil sige… ikke at gøre noget.

For mange valgmuligheder kan også bremse vores trang til at ændre vaner. Det øger risikoen for at vælge forkert og det gør os utrygge. Derfor tiltrækkes vi mere af de slankekurer, som kører efter en helt fast og ofte umulig kostplan. Vi lokkes til et uholdbart quick-fix fremfor en langtidsholdbar omlægning til sunde kostvaner og sund fornuft.

Vi mennesker er altså designet til IKKE at forandre os, men vi kan godt. Specielt nu hvor vi ved, hvad vi er oppe imod. Du skal altså opnå en super god gevinst for din indsats. Du skal gå i gang, når du har overskud på kontoen og tilpasse dine krav til dig selv i en sådan grad, at der er plads til at være menneske.

Husk på at udfordringer gør livet interessant, og at overkomme dem giver livet mening. Så kom i gang med din nye sunde livsstil.